Un activist și doi jurnaliști, bătuți în pădure - Focus Prima TV

Un activist și doi jurnaliști, bătuți în pădure

Doi jurnaliști și un activist de mediu au plătit cu vârf și îndesat încercarea de a realiza un documentar în care să demaște jaful din pădurile din Bucovina. 20 de inși i-au bătut și umilit în timpul filmărilor. 11 dintre ei au fost identificați și conduși la audieri. În scandal a intervenit și Ministrul Mediului

Un documentar realizat în pădurile din nordul țării urma să dezvăluie caracatița ce patronează tăierile ilegale de lemn. Activistul de mediu, Tiberiu Boșutar îi ajuta pe jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Mocanu să strângă dovezi. S-au trezit însă încercuiți de aproximativ 20 de indivizi înarmați cu topoare și bâte. Amenințările cu moartea s-au transformat rapid într-o agresiune în toată regula. Bătuți crunt, lăsați fără haine și batjocoriți, unul dintre jurnaliști a apucat să sune la 112.

Mihai Dragolea a scăpat doar aruncându-se într-o râpă.

În 30 de minute a ajuns și poliția la fața locului. Agresorii se făcuseră de mult nevăzuți.

Starea unui dintre jurnaliștii agresați era deosebit de gravă. Șocul și loviturile l-au făcut pe Radu Mocanu să-și piardă conștiența. Din ambulanța care-l transporta la spital, activistul de mediu care-i însoțea pe ziariști a găsit puterea să relateze live cele întâmplate.

Deși, din spusele activistului de mediu, se poate vorbi despre o tentativă de omor, iar intervenția polițiștilor ar fi fost tardivă, superiorii acestora spun că agenții au acționat cât se poate de eficient.

Echipamentul de filmare și toate întregistrările au fost distruse de atacatori. Tiberiu Boșutar a fost transportat la
Spitalul județean Suceava. Însă nu a vrut să rămână internat și a plecat pe picioarele sale. Ulterior a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Toate cele 3 victime au mers apoi la poliție pentru a depune o plângere formală.

Cazul a stârnit indignarea ministrului Mediului. Într-o postare pe facebook, Tanczos Barna spune că astfel
de fapte nu pot fi acceptate și cere angajaților din domeniul silvic să coopereze deplin cu anchetatorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share