Un altfel de antrenament, karate în mare – Focus Prima TV

Un altfel de antrenament, karate în mare

Un antrenor de karate din Constanța a dat sala de sport, pentru… plajă. Acesta își antrenează elevii în apa mării rece ca gheața din Mamaia, ore în șir. Bărbatul spune că aceasta este cea mai bună formă de imunizare împotriva noului coronavirus.

Daria și Rareș sunt doi dintre cei mai buni elevi pe care îi are antrenorul de arte marțiale din Constanța. Ei fac antrenamente la sală zilnic, însă astăzi au decis să renunțe la confortul oferit de salteaua tradițonală și să meargă pe plajă. Desculți, doar în kimono-uri, cei trei s-au antrenat timp de câteva ore bune în aer liber, la doar 4 grade celsius.

Prima care a ales sportul de contact a fost Daria, iar mai apoi a reusit să îl convingă și pe fratele ei. Cei doi elevi sunt foarte serioși în tot ceea ce fac la antrenamente și nu neglijează niciodată pregătirea. Sunt extrem de concentrați, iar loviturile cu pumnul, genunchiul sau cotul sunt deja lucruri banale pentru ei. Rareș preferă acum, spre exemplu, mișicările în apa mării.

Antrenorul Lazar Iordache a început să practice sportul de contact de aproape 20 de ani. De 7 ani deține centura neagră la karate și încearcă să împărtășească din experiența lui și învățăceilor care vor să îl urmeze.

Lazăr Iordache este unul dintre sportivii care a vrut să iasă din tipare de-a lungul timpului și acum se poate lăuda cu mai multe recorduri demne de invidiat. A reușit în câteva minute să bată 21 de cuie cu palma și deține recordul internațional la spart cărămizi cu capul sau cotul.

Total
1
Shares
Total
1
Share