Un artefact din Piramida lui Keops, regăsit într-o cutie de trabucuri din Scoţia – Focus Prima TV

Un artefact din Piramida lui Keops, regăsit într-o cutie de trabucuri din Scoţia

La mai mult de 70 de ani de la dispariţie, fragmente de lemn din Marea Piramidă din Giza în Egipt, vechi de aproape 5.000 de ani, au fost regăsite din întâmplare într-o cutie de trabucuri de la Universitatea Aberdeen din Scoţia, a anunţat instituţia, scrie Le Figaro.

Această descoperire aminteşte de ţigările faraonului din Hergé căci fragmentul din lemn de cedru este unul dintre singurele trei obiecte care au fost regăsite în interiorul piramidei în 1872 de arheologul britanic Waynman Dixon. Două dintre ele, o minge şi un cârlig de bronz folosit pentru construcţie, se află la British Museum, dar urma fragmentelor din lemn s-a pierdut.  

În 2001, a apărut o pistă: fragmentul de lemn ar fi putut fi donat Universităţii din Aberdeen (Scoţia), dar nu a putut fi găsit. La sfârşitul anului trecut, Abeer Eladany, asistentă la departamentul de conservare a obiectelor egiptene, a revizuit colecţia asiatică şi a găsit o cutie de trabucuri cu drapelul egiptean. Ea şi-a dat seama că era bucata de lemn care conţinea artefactul pierdut. 

Total
0
Shares
Total
0
Share