Un braşovean mort în spital are două certificate de deces, din cauze diferite. Ambele sunt date de acelaşi medic – Focus Prima TV

Un braşovean mort în spital are două certificate de deces, din cauze diferite. Ambele sunt date de acelaşi medic

Pacientul a decedat anul acesta pe data de 1 ianuarie la Spitalul Municipal din Făgăraş. Medicii spun că al doilea certificat medical ar fi o completare la primul act constatator, însă familia a reclamat situaţia şi cere explicaţii mai clare.

Caz bizar la Făgăraş (judeţul Braşov), acolo unde un mort are două certificate de deces. Cele două documente sunt semnate, culmea, de acelaşi medic, dar cauza morţii este complet diferită, situaţie care a trezit suspiciuni familiei. În primul certificat de deces se menţiona că omul a murit din cauza agravării mai multor boli de care suferea, iar în al doilea certificat, pe lângă aceste boli era specificat faptul că pacientul în vârstă de 74 de ani avea COVID-19 şi că aceasta ar fi cauza morţii. În cele 13 zile de spitalizare, pacientului i s-au făcut două teste pentru COVID-19. Primul a fost negativ, iar al doilea s-a dovedit pozitiv, dar a fost eliberat după moartea bărbatului, adică după ce diagnosticul privind cauza decesului fusese deja pus. Între timp (adică până să vină rezultatul celui de-al doilea test), pacientul care a decedat la spital a fost depus la capelă, unde fiul său a stat cu el, dar a fost vizitat şi de alte rude. 

Total
0
Shares
Total
0
Share