Un câine blocat de ape pe malul unui râu din Maramureș, recuperat de Salvamont după mai bine de 8 ore - Focus Prima TV

Un câine blocat de ape pe malul unui râu din Maramureș, recuperat de Salvamont după mai bine de 8 ore

Un câine care a rămas blocat într-o zonă izolată a râului Vasel, județul Maramureș, a fost salvat, luni, de salvamontiști, după o intervenție care a durat mai bine de 8 ore.

Potrivit Directorului Serviciului Jedețean Public-Salvamont Maramureș, Dan Benga, autoritățile au fost sesizate de dimineață pe pagina de Facebook de o femeie care fusese duminică în drumeție cu Mocăniţa pe Valea Vaserului că un câine este izolat pe malul unui râu, unde nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului mare de apă.

„Cei mai inimoşi turişti aflaţi în Mocaniţă hrăneau câinele aruncându-i mâncare peste apă”, a adăugat Benga, potrivit Agerpres.

După sesizare, salvamontiștii din zona montană a Munţilor Maramureşului şi Pietrosul Rodnei s-au mobilizat imediat pentru a salva câinele.

„Cei care lucrează în zonă au confirmat faptul ca într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situaţiei s-a decis intervenţia de urgenţă (datorită atenţionărilor meteo care anunţau ploi în următoarele zile existând riscul creşterii debitului de apă)”, a precizat Dan Benga.

Total
0
Shares
Total
0
Share