Un Cișmigiu pierdut - Focus Prima TV

Un Cișmigiu pierdut

O plimbare prin cel mai vechi parc din Bucureşti ar trebui să ofere doar clipe de bucurie, în aceste zile neobișnuit de calde ale iernii. Din păcate, acum Parcul Cismigiu, care, menționăm, se află exact vis a vis de Primăria capitalei, arată dezolant, iar unul dintre simbolurile sale, Podul Mare, poate fi chiar un pericol. Deși toamna trecută s-au alocat bani pentru reparații, nici până acum lucrările nu au început, iar podul continuă să se degradeze și să fie un pericol.

Amenajat în stilul marilor grădini englezești, acum mai bine de două secole, parcul Cismigiu a devenit apoi unul dintre cele mai frumoase și cochete locuri de relaxare din București.

Astăzi parcul e doar o amintire a acelor vremuri, iar un simbol al grădinii este lăsat să cadă bucată cu bucată…cu fiecare zi.

Suma estimată pentru refacerea podului era în toamna anului trecut de aproape trei milioane de lei.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan anunța în aceași perioadă că lucrările de reconsolidare ale podului vor începe curând și că bugetul pentru reparații a fost aprobat. Au trecut 5 luni de atunci și nici urmă de lucrări, dar cum promisiunea a fost uitată se oferă alții să se ocupe de administare. Asociația peisagistilor din România a propus Primăriei Capitalei să transfere dreptul de administrare către ei.

Podul Mare are o lungime de 24 de metri și o lățime de 4 metri. Este situat între Aleea Magnoliei și Alea Platanului și asigură traversarea pietonală a lacului Cismigiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share