Un documentar experimental despre David Bowie, prezentat la festivalul CinemaCon din Las Vegas - Focus Prima TV

Un documentar experimental despre David Bowie, prezentat la festivalul CinemaCon din Las Vegas

Un documentar experimental consacrat cântăreţului David Bowie, care include imagini inedite şi este narat chiar de regretata vedetă, a fost prezentat marţi în cadrul festivalului CinemaCon din Las Vegas, înaintea proiecţiei de la Cannes, de luna viitoare, relatează miercuri AFP.

“Moonage Daydream”, ce va fi lansat în cinematografe în septembrie anul viitor, este primul film aprobat oficial de deţinătorii drepturilor asupra operei lui David Bowie, care i-au oferit regizorului Brett Morgen acces la mii de ore de imagini de arhivă.

“Bowie nu poate fi definit. El poate fi experimentat”, a declarat cineastul.

“Am construit ‘Moonage Daydream’ ca o experienţă cinematografică unică de trăit în sală, pentru a oferi publicului ceea ce nu putea obţine dintr-o carte sau dintr-un articol”, a adăugat el.

Nici film biografic, nici documentar tradiţional, filmul îmbină melodii ale lui David Bowie, extrase din concertele sale, filmări realizate de fani şi o serie de imagini abstracte şi suprarealiste pentru a crea un “spectacol acustic şi vizual”, după cum a rezumat producătorul Bill Gerber (“A Star is Born”).

Brett Morgen a petrecut doi ani frunzărind arhivele lui David Bowie.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share