Un elicopter cu opt militari aflați într-o misiune a ONU de menținere a păcii s-a prăbușit în Congo. Rebelii, acuzați că l-au doborât - Focus Prima TV

Un elicopter cu opt militari aflați într-o misiune a ONU de menținere a păcii s-a prăbușit în Congo. Rebelii, acuzați că l-au doborât

Opt soldați aparținând trupelor ONU de menținere a păcii, șase pakistanezi, un rus și un sârb, au murit când elicopterul cu care se deplasau s-a prăbușit marți în estul Republicii Democrate Congo (RDC), a anunțat ONU. Autoritățile din RDC au spus că elicopterul a fost „doborât” de M23, un grup de rebeli care luptă împotriva armatei congoleze, informează Reuters.

Elicopterul se afla într-o misiune de recunoaștere când s-a prăbușit în provincia Nord-Kivu, din estul țării, acolo unde s-au purtat lupte între armata congoleză și rebelii grupului M23. Purtătorul de cuvânt al rebelilor a negat acuzația.

Oficialii MONUSCO, misiunea ONU de menținere a păcii din Congo, nu au specificat care a fost cauza accidentului, dar au spus că investigațiile vor continua.

Total
0
Shares
Total
0
Share