Un extremist de dreapta care vrea să ardă Coranul în public provoacă a treia noapte de violențe în Suedia - Focus Prima TV

Un extremist de dreapta care vrea să ardă Coranul în public provoacă a treia noapte de violențe în Suedia

Profimedia

Mişcarea anti-imigraţie şi anti-islam „Linia dură” (Stram Kurs), condusă de Rasmus Paludan, un extremist cu dublă cetățenie, daneză și suedeză,  organizează în prezent un turneu în Suedia, în cursul căruia își propune să ardă în public exemplare ale Coranului, cartea sfântă a musulmanilor, iar acțiunile sale controversate au generat deja a treia noapte consecutivă de violențe între poliție și contramanifestanți și are ecouri inclusiv în plan diplomatic.

Oraşul Malmö din sudul Suediei a fost în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică scena unor episoate violente, cu incendii care au izbucnit în mai multe locuri din oraș.  Au fost incendiate pubele, un autobuz şi o maşină și au fost depuse mai multe plângeri pentru vandalism, a anunțat poliția suedeză.

Incidentele au izbucnit sâmbătă seara târziu, după o manifestaţie a mişcării lui Rasmus Paludan. Manifestaţia de sâmbătă a lui Paludan fusese mutată dintr-un cartier din Landskrona într-o parcare din Malmö, marele oraş din apropiere, tocmai pentru a evita confruntările. Cu toate acestea, au izbucnit proteste în diferite cartiere din Malmö, în timpul cărora contramanifestații au aruncat cu pietre în forțele de ordine, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share