Un fotbalist din SUA ar fi ucis 6 oameni din cauza unei boli rare a creierului. Afecțiunea poate fi depistată doar după moarte - Focus Prima TV

Un fotbalist din SUA ar fi ucis 6 oameni din cauza unei boli rare a creierului. Afecțiunea poate fi depistată doar după moarte

Un fost jucător de fotbal american care a împușcat mortal șase persoane după care s-a sinucis, în Carolina de Sud, anul acesta, suferea de Encefalopatie cronică traumatică (CTE) în stadiul 2, „neobișnuit de severă”, o boală a creierului legată de lovituri primite în cap, a spus un neuropatolog de la Universitatea din Boston.

În timpul unei conferințe de presă de marți, dr. Ann McKee a spus că Phillip Adams, care avea 32 de ani, avea ambii lobi frontali ai creierului afectați de boală, relatează CNN.

Boala se caracterizează printr-o acumulare neobișnuită a unei proteine ​​numite tau. Severitatea bolii este clasificată în patru etape, în funcție de cantitatea și locația acumulării de tau în creier. Etapa a 4-a este cea mai severă.

McKee a declarat că patologia lui Adams era similară cu cea a fostului jucător de fotbal american (NFL) Aaron Hernandez, care s-a sinucis în timp ce se afla în închisoare pentru crimă. McKee a analizat și creierul lui Hernandez.

Total
0
Shares
Total
0
Share