Un întreg continent invadat de șoareci – Focus Prima TV

Un întreg continent invadat de șoareci

Australienii sunt disperați. Se confruntă cu cea mai mare invazie de șoareci din ultimele decenii. Este mult mai rău ca în anii 90, spun specialiștii. Atunci o populație de aproape jumătate de miliard de rozătoare au ras efectiv culturile pe de pe sute de mii de hectare.

Imaginile cu pisici de pe rețelele sociale au fost înlocuite în Australia cu cele în care apar șoareci. Rozătoarele sunt pretutindeni. Ploilele abundente din ultima perioadă care au urmat mai multor ani de secetă extremă a făcut ca populație de șoareci să crească exploziv. Casele oamenilor și depozitele supermarketurilor sunt principala țintă a rozătoarelor aflate în căutare de hrană. Trei oameni au ajuns
la spital după ce au fost mușcați de micile animale sălbatice.

Cei mai afectați sunt fermierii. Culturile sunt compromise pe mii de hectare iar asociațiile de profil cer guvernului să autorizeze de urgență folosirea unor pesticide până acum interzise.

Deocamdată singura armă împotriva uriașei invazii este reprezentată de banalele curse de șoareci. În condițiile în care o singură pereche de rozătoare poate da naștere la până la 500 de pui, lupta este inegală. Tot ceea ce pot pot spera oamenii este ca autoritățile să dea undă verde întrebuințării de pesticide.

Total
0
Shares
Total
0
Share