Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar, reţinuţi pentru emitere de certificate de vaccinare anti-COVID false - Focus Prima TV

Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar, reţinuţi pentru emitere de certificate de vaccinare anti-COVID false

Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar privind emiterea de certificate de vaccinare anti-COVID false, după destructurarea unei grupări care activa în judeţul Dolj.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au realizat prinderea în flagrant a trei persoane, la scurt timp după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără a se realiza imunizarea efectivă.

“Ca urmare a acestei situaţii, au fost efectuate un număr de şase percheziţii domiciliare, dintre care patru la domiciliile unor persoane, iar două la cabinetul medicului de familie şi o clinică medicală la care acesta lucra. La percheziţii au fost identificate sume considerabile de bani în lei şi valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum şi adeverinţe de vaccinare anti-Covid, precum şi alte înscrisuri care interesează cauza”, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal iniţiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie. Ancheta vizează aspecte de natură infracţională săvârşite de medicul de familie, ambulanţier şi alte persoane intermediare, care racolau clienţi dispuşi să ofere între 100 şi 250 de euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără a se face vaccinarea reală.

Activitatea infracţională a fost documentată pentru o perioadă ce începe din august 2021, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share