Un nou an universitar sub semnul pandemiei - Focus Prima TV

Un nou an universitar sub semnul pandemiei

Prima zi de octombrie e și prima zi de studenție pentru sute de mii de tineri. Astăzi doar unele universități au organizat ceremonia de deschidere, iar cele care au făcut-o i-au invitat doar pentru studenții din primul an. Pandemia o să îi țină însă din nou în fața ecranelor de acasă. Majoritatea universităților vor face cursurile în sistem hibrid.

Universitatea de științe agronomice din București a organizat festivitatea de deschidere în prima zi a lui octombrie. Conducerea vrea să se revină cât mai repede la normalitate, iar pentru asta încurajează vaccinarea.

În acest fel ne apropiem de normalitate, spune ministrul. La Universitatea de Științe Agronomice , peste 80% dintre studenții cazați în cămine sunt vaccinați. Tinerii au așteptări mari. Este deja al treilea an universitar în care cursurile se țin în vreme de pandemie și speră la cât mai puține cursuri online.

Dacă universitățile decid pe cont propriu, școlile se supun unor reguli comune. Așa că rămân deschise indiferent de rata de incidență.Testarea periodică rămâne soluția, spune Sorin Cîmpeanu. Ministrul a anunțat că elevii ar putea fi testați cel puțin o dată pe săptămână cu teste rapide pe bază de salivă, iar testarea se va putea face și fără acordul părinților.

O clasă va trece în online în momentul în care va apărea un caz de covid. Iar o școală va fi închisă, cel mai probabil spune ministrul, după ce jumătate din clase vor fi afectate de cazurile de infectare.

Total
0
Shares
Total
0
Share