Un nou centru de donare a plasmei – Focus Prima TV

Un nou centru de donare a plasmei

Un nou centru de donare a plasmei a fost inaugurat în Capitală. Începând de astăzi, toți angajații Ministerului de Interne care au fost infectați cu noul coronavirus pot dona plasmă pentru a salva viețile celor care sunt infectaţi cu SARS COV2! Și tot astăzi, ministrul de resort, Marcel Vela a anunțat construirea unui spital care va face parte din sistemul medical al Ministerului Afacerilor Interne.

La Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală există de astăzi un punct mobil de colectare a plasmei. Această componentă sangvină, prelevată de la pacienții vindecați de COVID, este parte a unuia dintre cele mai eficiente tratamente pentru infecția cu noul coronavirus.

Lucrurile nu se opresc însă aici. Ministerul de Interne face și primii pași pentru a extinde rețeaua de unități medicale pe care le are în coordonare.

Noua unitate medicală va fi construită pe un teren care a aparținut Academiei de Poliție și care acum a fost trecut în proprietatea Spitalului Dimitrie Gerota din Capitală. Deocamdată, până când polițiștii vor avea un nou spital, urmează investiții masive în dispozitive și aparatură medicală. 28 de milioane de lei sunt deja alocați unui astfel de proiect.

Total
0
Shares
Total
0
Share