Un nou pas către Lună. NASA a ales zona de aselenizare pentru roverul VIPER, care va căuta gheață pe satelitul natural al Pământului - Focus Prima TV

Un nou pas către Lună. NASA a ales zona de aselenizare pentru roverul VIPER, care va căuta gheață pe satelitul natural al Pământului

NASA a anunţat luni că a ales craterul Nobile, situat în proximitatea polului sudic al Lunii, ca zonă de asolizare, în 2023, a unui robot de explorare ce va avea misiunea de a căuta gheaţă pe satelitul natural al Pământului, informează AFP.

Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA speră că acel rover va putea să confirme prezenţa apei îngheţate la mică adâncime sub scoarţa lunară, care ar putea fi transformată într-o bună zi în carburant pentru rachete lansate în misiuni spre planeta Marte şi spre alte regiuni ale spaţiului îndepărtat, transmite Agerpres.

„Craterul Nobile este un crater de impact în apropiere de Polul Sud al Lunii, care s-a născut în urma unei coliziuni cu un alt corp ceresc mai mic”, a declarat pentru reprezentanţii presei Lori Glazer, directoarea diviziei de ştiinţe planetare din cadrul NASA.

Zona aleasă este una dintre cele mai reci regiuni din Sistemului Solar şi nu a fost cercetată până acum decât de la distanţă, cu ajutorul unor senzori precum cei prezenţi la bordul sondei Lunar Reconnaissance Orbiter şi la bordul navetei spațiale robotizate denumită Lunar Crater Observation and Sensing Satellite.

Total
0
Shares
Total
0
Share