Un nou studiu important privind imunitatea celor care au făcut COVID-19: cât timp sunt protejati de reinfectare – Focus Prima TV

Un nou studiu important privind imunitatea celor care au făcut COVID-19: cât timp sunt protejati de reinfectare

Aproape toate persoanele infectate anterior cu COVID-19 au prezentat niveluri ridicate de anticorpi pentru cel puţin şase luni, care i-ar putea proteja de reinfectare, conform rezultatelor unui important studiu realizat în Marea Britanie, informează Reuters.

Oamenii de ştiinţă au declarat că studiul, care a evaluat nivelurile de infectare anterioară cu COVID-19 în rândul populaţiei din Marea Britanie, precum şi intervalul de timp în care anticorpii au persistat în corpul persoanelor infectate, ar oferi o oarecare asigurare cu privire la raritatea cazurilor de reinfectare.

”Marea majoritate a persoanelor prezintă anticorpi detectabili cel puţin şase luni după infectarea cu coronavirus”, a declarat Naomi Allen, profesoară şi cercetătoare principală la proiectul UK Biobank, în cadrul căruia a fost efectuată cercetarea, conform Agerpres.ro.

În rândul participanţilor cu rezultate pozitive la testele pentru depistarea infectării anterioare cu COVID-19, 99% au prezentat anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, potrivit rezultatelor cercetării. După încheierea celor şase luni de monitorizare în cadrul studiului, 88% dintre aceştia aveau încă anticorpi.

”Deşi nu putem fi siguri în privinţa legăturii cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea fi protejaţi de infectarea ulterioară cel puţin şase luni după infectarea pe cale naturală”, a precizat Allen.

Total
0
Shares
Total
0
Share