Un nou transport de vaccin a ajuns în țară – Focus Prima TV

Un nou transport de vaccin a ajuns în țară

Astăzi, la spitalul militar din Timişoara ar fi trebuit să ajungă 11.700 de doze de vaccin anticovid. Personalul medical spune însă că 2 mii de doze s-au pierdut pe drum. Vorbim de cel de-al treilea transport de vaccin ce a ajuns în Banat cu un avion. Deocamdată nu se știe unde s-au rătăcit dozele de
vaccin, iar medicii de la Spitalul Militar spun că nu reușesc să ia legătura cu furnizorul.

Astăzi, mai multe aeronave au aterizat la București, Cluj Napoca și Timișoara pentru a aduce în ţară a treia tranșă de vaccin. Potrivit autorităţilor în România trebuiau să sosească peste 150.000 de doze de vaccin.

La spital însă medicii au constantat că lipsesc sute de flacoane.

Acesta este al treilea transport ajuns în Timișoara. Primul a ajuns în oraşul de pe Bega pe 27 decembrie, atunci când a început vaccinarea la nivel naţional. La Centrul regional de stocare și distribuție de la Spitalul Militar din Timișoara pot fi depozitate, la -80 de grade Celsius 97.000 de doze.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv cadrelor medicale din linia întâi. Din nefericire însă, la nivel aţional există un număr semnificativ de medici care refuză imunizare. Cel mai grăitor exemplu vine de la Galaţi. La maternitatea din oraş nu s-a vaccinat nimeni până acum. Inițial, pe listele de vaccinare de aici s-au înscris 25 de cadre medicale din cele 140 angajate.

Până în acest moment în cele 9 spitale din județul Galaţi s-au vaccinat doar 324 de cadre medicale.

Total
0
Shares
Total
0
Share