Un nou vaccin anti Covid – Focus Prima TV

Un nou vaccin anti Covid

FILE – In this Tuesday, Jan. 19, 2021 file photo, a medical worker poses with a vial of the Sinopharm’s COVID-19 vaccine in Belgrade, Serbia. A key World Health Organization panel is set on Friday, May 7 to decide whether to authorize emergency of a Chinese-made COVID-19 vaccine. The review by a WHO technical advisory group potentially paves the way for millions of doses of a Sinopharm vaccine to reach needy countries through a U.N.-backed distribution program in the coming weeks or months. (AP Photo/Darko Vojinovic, file)

Vaccinul chinezesc Sinopharm este primul ser produs de o țară non-occidentală care primește undă verde din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Serul a primit autorizație de urgență, ceea ce este o garanție pentru eficacitatea și siguranța acestuia! În același…prețul…îl face accesibil și țărilor mai sărace. . Ca să ajungă însă în România vaccinul chinezesc trebuie să primească aprobare din partea Agenției Europene sau al celei Naționale a Medicamentului.

Președintele OMS a precizat că vaccinul este recomandat persoanelor peste 18 ani și că, la fel ca și în cazul celorlalte vaccinuri, e nevoie de administaraea a două doze pentru imunizare. China a produs aproximativ 65 de milioane de doze de Sinopharm. Reprezentanții OMS au mai spus că un alt vaccin creat de China ar putea fi autorizat săptămâna viitoare.

Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat și de ce avem nevoie urgent de o campanie de informare pentru vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani, care ar putea începe în această vară și în România.

Profesorul Rafila mai spună și că părinții ar trebui să fie anunțați că eficacitatea vaccinului anti covid este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulților, că se apropie de sută la sută și că studiile nu arată reacții adverse.

Total
0
Shares
Total
1
Share