Un plin de benzină costă cât unul de curent - Focus Prima TV

Un plin de benzină costă cât unul de curent

Viitorul nu sună bine pentru șeoferii de mașini electrice. Plinul poate ajunge la același preț cu cel pentru mașinile pe carburanți. Trebuie să plătești la aproape toate stațiile de încărcare din parcările supermarketurilor. Există însă un truc. Proprietarii mașinilor electice pot încărca noaptea, cînd tarifele sunt mai mici. Important este și operatorul economic ales, pentru că fiecare stație are prețuri diferite.

Prețul energiei electrice crește pe zi ce trece, iar experții spun că în curând va atinge cote incredibile. De multe ori, șoferii sunt condiționați de locul în care se află. Operatorii economici care au stații de încărcare profită de acest lucru și umflă prețurile. Astfel că,de exemplu, la Hidroelectrica, șoferii plătesc doar 0,69 bani pe kilowat.

Consumul diferă și în funcție de capacitatea bateriei pe care o are o mașină electrică. De exemplu, factura pentru un automobil de lux cu o capacitate de 600 de km ajunge și la 1200 de lei pe lună. Mai câștigați sunt cei cu o autonomie de 170 de km. Ei plătesc la cei mai scump operator economic doar 277 de lei pe un plin.

Total
0
Shares
Total
0
Share