Un preot român, episcop auxiliar la Roma – Focus Prima TV

Un preot român, episcop auxiliar la Roma

Un preot român a ajuns în unul dintre cele mai înalte posturi la Vatican. Părintele Benoni Ambăruș a fost desemnat chiar de Papa Francisc în postul de episcop auxiliar în dieceza Romei. Născut în 1974 la Bacău, părintele român este de ani de zile printre cei care acordă ajutor și o vorbă bună săracilor și migranților din capitala Italiei.

Don Benoni, așa cum îl numesc italienii, este foarte popular la Roma unde a fost director al asociației Caritas și a dat un interviu televiziunii regionale din Lazio, acum trei ani.

Părintele a venit la studii la Roma în 1996 și a trecut prin mai multe momente delicate în relați sa cu săracii și migranții din capitala Italiei. Dar preotul a trecut peste aceste obstacole cu credință și răbdare.

Părintele Benoni Ambăruș va primi consacrarea episcopală pe 1 mai anul acesta la catedrala capitalei italiene. El a fost sfințit preot în anul 2000 la Iași, Din 2007 este încadrat în diaceza Romei și a fost parohul unei comunități la care Papa Francisc a efectuat prima vizită pastorală ca Suveran Pontif.

Total
0
Shares
Total
0
Share