Un sfert dintre cei care au vrut să intre în Germania după noile restricții, întorși de la graniță. CE: Nu așa oprești virusul! – Focus Prima TV

Un sfert dintre cei care au vrut să intre în Germania după noile restricții, întorși de la graniță. CE: Nu așa oprești virusul!

Tensiuni între Germania și Comisia Europeană, după ce Berlinul a închis granițele cu Cehia, Slovacia și regiunea austriacă Tirol. Guvernul german a luat această decizie din cauza numărului foarte marte de îmbolnăviri cu COVID-19 din aceste zone. În plus, focarul din Austria este provocat de tulpina sud africană a noului coronavirus. Închiderea granițelor afectează aproximativ 45.000 de persoane din cele trei țări, care lucrează în Germania. 

Markus Soeder, premierul Bavariei: Nu putem permite ca toate aceste măsuri dure, aceste măsuri stricte, aceste restricții pe care le luăm în țara noastră și comportamentul exemplar al oamenilor să fie inutile pe termen lung.

Karl Bluemel, șeful Poliției din Bavaria: Începând cu miezul nopții, poliția federală a verificat 770 de persoane la frontiera bavareză. Dintre aceste 770 de persoane, 288 nu au fost lăsate să intre în țară. În acest timp, peste 1.000 de persoane au fost verificate la granița cu Tirolul și acolo, 247 de persoane au fost împiedicate să intre în țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share