Un sfert dintre românii care au credite sunt restanțieri - Focus Prima TV

Un sfert dintre românii care au credite sunt restanțieri

Facturile și ratele sunt o povară din ce în ce mai grea pentru mulți români. Rezultatul direct al acestui fenomen este acumularea de datorii. De economii nici nu poate fi vorba. Mai puţin de jumătate din subiecţii unui amplu studiu al unei companii de recuperare creanţe arată că veniturile lunare ale acestora abia dacă acoperă cheltuielile.

22% dintre români sunt restanţieri. Datorează bani fie companiilor de utilităţi, băncilor sau apropiaţilor. Sunt cu 5 la sută mai mulţi decât anul trecut. Specialiștii avertizează că această tendinţă este abia la început. Nici cei cu o situație financiară stabilă nu se simt în largul lor. Alții au nevoie de susținere din partea rudelor şi prietenilor.

De altfel, economisirea nu reprezintă o prioritate în această periodă. 54% dintre români nu reușesc să pună niciun ban deoparte. Iar 52% nu își planifică bugetul lunar.

Necazul unora, bucuria altora. În aceste vremuri grele, instituţiile financiare anunţă cifre record. În primele 9 luni ale anului, profitul din sistemul bancar a ajuns la aproape 8 miliarde de lei, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a a anului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share