Un soldat etiopian a predat clipuri cu unul din masacrele comise de armată în Tigray: „Două gloanţe sunt de ajuns” – Focus Prima TV

Un soldat etiopian a predat clipuri cu unul din masacrele comise de armată în Tigray: „Două gloanţe sunt de ajuns”

Adevarul

Canalul de televizune prin satelit Tigrai Media House (TMH), care transmite din SUA, a publicat la începutul lunii martie clipuri care ar dovedi masacre comise asupra civililor din Tigray, de la începutul ofensivei militare a Etiopiei în regiune, în noiembrie, şi la care au participat şi soldaţi din Eritreea.

Stalin Gebreselassie, un jurnalist al TMH din Washington a dezvăluit pentru CNN că a primit filmările – în care soldaţi etiopienii inspectează un grup de tineri etiopieni înainte de a executa cel puţin o parte dintre ei  -de la un informator din rândul armatei etiopiene.   Soldaţii pot fi auziţi îndemnându-se să nu irosească gloanţele („Două gloanţe sunt de ajuns”), şi să se asigure că niciunul din grup nu a rămas în viaţă. De asemenea, soldaţii sunt entuziaşti, celebrând uciderile ca fiind eroice şi proferând insulte la adresa prizonierilor.   Clipul publicat de CNN a fost înregistrat pe o coastă de munte din apropiere de Mahibere Dego.

Total
0
Shares
Total
0
Share