Un soldat guvernamental și cinci separatiști uciși în estul Ucrainei - Focus Prima TV

Un soldat guvernamental și cinci separatiști uciși în estul Ucrainei

Separatiştii proruşi au acuzat vineri forţele ucrainene că au ucis cinci luptători rebeli, iar Kievul a raportat la rândul său un soldat ucis într-un bombardament, cu câteva zile înainte de un summit al preşedinţilor rus şi american, notează AFP.

Autorităţile din autoproclamata Republică Lugansk (LNR) au afirmat că un “grup de sabotaj” ucrainean a pătruns pe teritoriul separatist şi a împuşcat “sălbatic” cinci luptători în cap.

“Kievul şi-a reluat practica încălcării armistiţiului şi a terorii”, au spus separatiştii într-un comunicat dat publicităţii de agenţia lor oficială.

Armata ucraineană a respins acuzaţiile, afirmând că a fost un conflict violent între luptători separatişti.

“După un consum prelungit de băuturi alcoolice”, o “altercaţie” între rebeli a degenerat într-un “schimb de focuri” în apropierea satului Golubivske, în regiunea Lugansk, în care un separatist şi-a rănit mortal colegii înainte de a se sinucide, a subliniat armata.

Într-un comunicat separat, armata ucraineană a făcut cunoscut că un soldat a fost rănit mortal de tiruri separatiste de lansatoare de grenade împotriva poziţiilor ucrainene din sudul regiunii Doneţk (est).

Aceste incidente au avut loc cu câteva zile înainte de summitul între Vladimir Putin şi Joe Biden, prevăzut la 16 iunie la Geneva şi unde Ucraina ar urma să fie unul dintre subiectele de discuţie.

Potrivit Kievului şi Occidentului, Kremlinul îi sprijină militar pe separatişti ceea ce Moscova neagă cu înverşunare.

Războiul din Ucraina a făcut peste 13.000 de morţi şi aproximativ 1,5 milioane de persoane strămutate de la declanşarea sa în aprilie 2014, imediat după anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova în urma unei revoluţii prooccidentale la Kiev.

În aprilie, tensiunea a crescut între cele două ţări, Moscova deplasând până la 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană provocând temeri legate de o invazie.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share