Un student francez și-a convins tatăl să investească la Cluj. Acum, afacerea lor produce componente sofisticate pentru mari companii – Focus Prima TV

Un student francez și-a convins tatăl să investească la Cluj. Acum, afacerea lor produce componente sofisticate pentru mari companii

În anul 2002, un grup de studenți francezi vin la Cluj în cadrul unui program de schimb de experiență între universități tehnice. La întoarcerea în Franța, unul dintre ei povestește unui coleg despre ce a văzut în România și despre o întreprindere din Cluj cu care colaborase în cadrul proiectului său.

Prietenul devine curios, pentru că ar vrea să deschidă o afacere de prelucrări mecanice în Europa de Est. Vizitează, la rândul său, zona și mai multe fabrici și apoi își convinge tatăl să investească la Cluj. După o investiție de câteva milioane de euro, dar și grație unei finanțări europene, grupul de antreprenori ajunge să producă la Cluj unele dintre cele mai sofisticate componente pentru marile companii ale lumii.

Compania noastră face frezare și strunjire CNC, ceea ce înseamnă că un client ne trimite un desen tehnic al unei piese, care poate fi pentru industria militară, telecomunicații, medicală, automotive, aeronautică. Suntem echipați ca să deservim tot felul de industrii și putem face piese de la serii mici, până la mijlocii”, explică Alexandru Honoriu Marc, antreprenor.

Orice greșeală ce ar putea fi făcută de mân

Total
0
Shares
Total
0
Share