Un studiu publicat din greșeală de o universitate chineză arată strategia Beijingului de epurare etnică a minorității uigure – Focus Prima TV

Un studiu publicat din greșeală de o universitate chineză arată strategia Beijingului de epurare etnică a minorității uigure

Un studiu făcut public din greșeală de o universitate chineză dezvăluie strategia Beijingului de epurare etnică a minorității uigure: China încearcă să reducă densitatea populației uigure din regiunea Xinjiang prin programe de muncă forțată și deportări camuflate sub denumirea de „relocare a forței de muncă”, informează The Guardian.

Raportul, realizat de cercetătorii universității din Nankai, a fost publicat online și apoi retras de pe site-ul instituției în vara lui 2020, dar o copie a sa fusese deja salvată și arhivată de dr. Adrian Zenz, un antropolog german cunoscut pentru studiile sale asupra taberelor de reeducare din regiunea Xinjiang, China.

Beijingul neagă în continuare acuzațiile referitoare la programele de muncă forțată și deportări ale uigurilor din regiunea Xinjiang.

Cu toate acestea, raportul Nankai arată că politicile de relocare a forței de muncă reprezentau măsuri aplicabile pe termen lung care „nu doar că vor reduce densitatea populației uigurilor din Xinjiang, dar reprezintă în același timp o metodă importantă de a influența, dizolva și asimila minoritatea uigură”.

Total
0
Shares
Total
0
Share