UNA DIN TREI FEMEI ESTE AGRESATĂ. O BĂTAIE LA 30 DE SECUNDE – Focus Prima TV

UNA DIN TREI FEMEI ESTE AGRESATĂ. O BĂTAIE LA 30 DE SECUNDE

La fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută! Se întâmplă în România, unde 3 din 10 femei declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic. Mai grav este că mai mult de jumătate dintre români tolerează comportamentele violente în familie şi chiar le găsesc justificate. Iar vecinii…preferă să nu se amestece, ignoră şi astfel societatea devine indiferentă!

Violenţa în familie este preponderent îndreptată împotriva femeilor, iar datele arată că una din 3 femei devine victimă a violenţei de-a lungul vieţii sale.

Maria, o femeie în vârstă de 50 de ani, nu a avut o viaţă uşoară. A fost lovită ani la rând de cel care trebuia să îi fie sprijin, dar care s-a transformat în tiran.

Cifrele sunt alarmante! Mai multe studii arată că peste 70% dintre victimele violenţei domestice au sfârşit ucise chiar de partenerii lor de viaţă.

Există mai multe centre de ajutor pentru victimele violenţei domestice. Autorităţile au pus la dispoziţie şi linii telefonice prin care femeile abuzate pot primi sprijinul de care au nevoie. Vezi video pentru detalii!

Total
0
Shares
Total
0
Share