Undă verde pentru Johnson&Johnson – Focus Prima TV

Undă verde pentru Johnson&Johnson

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, “COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only” and a medical syringe are seen in front of a displayed Johnson & Johnson logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Serul Johnson&Johnson va ajunge de săptămâna viitoare în centrele de vaccinare din țara noastră! Anunțul vine la o zi după ce Agentia Europeană a Medicamentului a reconfirmat că beneficiile serului depășesc riscurile. Primele persoane din România care se vor imuniza cu acest vaccin sunt deținuții.

Țara noastră a primit săptămâna trecută 60 de mii de doze de vaccin Johnson& Johnson. Autoritățile au amânat însă, folosirea lor până cand Agentiei Europeane a Medicamentului a reconfirmat că serul este sigur.

În timp ce Guvernul anunță accelerarea procesului de vaccinare,pe platformă sunt mai multe locuri disponibile
decat numărul doritorilor. Această situație este întâlnită în mai multe judete din țară unde pe listele de asteptare nu mai este înscrisă nicio persoană. Cu toate acestea Premierul rămâne optimist.

În urmă cu o săptămână, specialistii din SUA au recomandat întreruperea imunizării cu serul Johnson& Johnson din cauza apariției trombozelor în special la persoanele cu varsta de peste 60 de ani, majoritatea femei. După ce a analizat mai multe probe, Agentia Europeană a Medicamentului a explicat că există o ,,posibilă” legătură între vaccinul cu doză unică și cazurile de cheaguri de sânge apărute după imunizare, însă acestea sunt foarte rare, la fel ca în cazul vaccinului Astra Zeneca.

Total
0
Shares
Total
0
Share