Unde a fost ascuns coiful viking de o valoare incomensurabilă, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice – Focus Prima TV

Unde a fost ascuns coiful viking de o valoare incomensurabilă, recuperat la Iași după 10 ani. Era folosit în scopuri magice

Coiful de origine vikingă recuperat de polițiștii din Iași după ce a dispărut timp de 10 ani a fost ținut ascuns în tot acest timp în Vrancea, de către inginerul care l-a descoperit în râul Siret, la lucrările de la barajul din Pașcani, în anul 2010.

Inginerul a ținut coiful viking de o ”valoarea istorică incomensurabilă” ascuns la domiciliul său din județul Vrancea, de unde a fost luat de către polițiști și dus la Muzeul Moldova din Iași, scrie Ziarul de Iași.

Este al doilea coif extrem de valoros recuperat de polițiștii de Patrimoniu, după cel corintic descoperit la sfârșitul anului trecut în podul unei case dintr-o comună ieșeană, un vestigiu estimat la peste 400.000 de euro. Ambele coifuri au fost descoperite în râul Siret.

Nu există la această dată detalii despre inginerul vrâncean care a ținut coiful viking ascuns timp de un deceniu și nici dacă s-a încercat între timp vânzarea acestuia.

Total
0
Shares
Total
0
Share