Ungaria anunță că prevederile controversatei sale legi anti-LGBT se vor aplica în preajma bisericilor și a școlilor - Focus Prima TV

Ungaria anunță că prevederile controversatei sale legi anti-LGBT se vor aplica în preajma bisericilor și a școlilor

Guvernul ungar a anunţat că dispoziţiile așa-zisei sale legi împotriva homosexualităţii, care a iscat controverse inclusiv la nivel european, se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor.

„Legea împotriva pedofiliei” a fost adoptată în iunie şi a fost menită inițial să întărească sancţiunile pentru abuzuri împotriva copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează „expunerea sau reprezentarea” produselor care „exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o „abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”. Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Atunci când se vând aceste produce, ele trebuie să fie vândute în ambalaje sigilate.

Total
0
Shares
Total
0
Share