Uniunea europeană a vaccinului – Focus Prima TV

Uniunea europeană a vaccinului

Vaccinarea pentru COVID-19 a început oficial în toate țările uniunii Europene. Simbolic, majoritatea țărilor occidentale au imunizat prima oară persoanele vârstnice aflate în centrele de îngrijire și personalul medical aflat în prima linie a luptei cu pandemia. Cehia a făcut notă discordantă. În această țară prima persoană vaccinată a fost șeful Guvernului.

O femeie în vârstă de 96 de ani dintr-un azil de bătrâni a fost prima persoană vaccinată în Spania. Imunizarea a avut loc într-un centru din orașul Guadalajara.

Același scenariu s-a repetat și la Paris. Un vârstnic a fost primul francez căruia i-a fost inoculat serul Pfizer Biontech.

Italia a început campania de imunizare într-un spital din orașul Florența. Primele persoane vaccinate au fost angajații din prima linie ai centrului medical.

Campania de vaccinare a început și în Austria. Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, și ministrul sănătății au asistat la primele imunizări din țară.

În Cehia, prima persoană vaccinată pentru COIVID a fost chiar premierul țării, Andrei Babiș. Demnitarul a primit serul la Spitalul Militar Central din Praga.

Germania a furat startul și început vaccinarea în masă a populației încă de ieri. Prima persoană imunizată a fost o femeie în vârstă de 101 ani aflată într-un centru de îngrijire a bătrânilor.

Chiar dacă se află abia la început, campania de vaccinare a fost descrisă de șefa Executivului european drept o mare reușită a blocului comunitar. Ursula van der Leyden a ținut însă să le reamintească oamenilor că trebuie să respecte în continuare cu restricțiile sanitare impuse de autoritățile naționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share