Uniunea Europeană refuză să livreze Regatului Unit vaccin AstraZeneca-Oxford produs de subcontractantul Halix la Leyde, în Olanda – Focus Prima TV

Uniunea Europeană refuză să livreze Regatului Unit vaccin AstraZeneca-Oxford produs de subcontractantul Halix la Leyde, în Olanda

Uniunea Europeană refuză să aprobe o cerere a Marii Britani de a-i livra vaccinuri împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford produse la o instalaţie în Olanda, dezvăluie un oficial european, relatează Reuters. 

Marea Britanie îşi vaccinează populaţia mult mai rapid decât statele membre UE, din care a ieşit, iar accesul la vaccin constituie un subiect de tensiuni între cele două părţi, care se suspectează reciproc de blocarea exporturilor.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford este fabricat la o instalaţie din Leyde, în Olanda, de subcontractantul Halix.

Această instalaţie este desemnată drept un furnizor de vaccin în contracte încheiate de AstraZeneca  atât cu Marea Britanie, cât şi cu UE, însă producţia nu a fost încă validată la nivelul UE.

”Britanicii insistă asupra faptului că instalaţia de la Halix din Olanda trebuie să le livreze (vaccinul împotriva covid-19) produs acolo. Nu merge aşa”, a declarat acest oficial european duminicăpentru Reuters.

”Ceea ce se produce în fabrica de la Halix trebuie să meargă în UE”, subliniază el, dând asigurări că Bruxelesul nu încalcă niciun contract.

Total
0
Shares
Total
0
Share