Uniunea Europeană şi Marea Britanie au convenit un nou acord post-Brexit referitor la serviciile financiare – Focus Prima TV

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au convenit un nou acord post-Brexit referitor la serviciile financiare

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au convenit vineri un nou acord post-Brexit referitor la serviciile financiare, care le va permite să coopereze în domeniul reglementărilor, dar care face prea puţin pentru îmbunătăţirea accesului City of London pe piaţa blocului comunitar, transmite Reuters.

Ministerul britanic de Finanţe a anunţat că cele două părţi au convenit termenii unui ”Memorandum de înţelegere” care va crea condiţiile referitoare la modul în care autorităţile de reglementare din UE şi Marea Britanie vor face schimb de informaţii.

Cu toate acestea, Bruxelles-ul a declarat că Memorandumul de înţelegere nu va conduce automat la faptul că marea industrie financiară din Marea Britanie va putea vinde din nou o gamă largă de produse şi servicii către clienţii UE. Experţii din industrie au spus că, deşi cadrul era util, este puţin probabil să permită ceva de genul accesului pe care băncile şi brokerii îl aveau în UE înainte ca Marea Britanie să părăsească blocul.

Brexit-ul a creat deja probleme în industria financiară a Marii Britanii, iar un oficial din City of London a descris cadrul drept un ”atelier de discuţii”.

Total
0
Shares
Total
0
Share