Urmările post Covid la copii pot fi extrem de grave - Focus Prima TV

Urmările post Covid la copii pot fi extrem de grave

La jumătatea lunii ianuarie va începe vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Comitetul pentru Vaccinare a anunțat deja că platforma de programare va fi actualizată imediat ce România va primi dozele necesare. Medicii spun că vaccinul este la fel ca oricare altul pe care copiii îl fac deja la vârste fragede, iar vaccinarea copiilor reduce și mai mult riscul de răspândire al virusului în comunitate. Părinții nu sunt însă toți convinși că această imunizare este sigură pentru cei mici

Această doamnă are o fetiță în vârstă de 5 ani. I-a făcut până acum toate vaccinurile și spune că imediat ce serul pentru covid 19 va fi disponibil în România, o va imuniza pe cea mică.

Nu la fel de convinsă este această doamnă, care spune că va mai aștepta până ce o va vaccina pe fiica ei în vârstă de 8 ani.

Infectarea cu coronavirus la copii…vine de cele mai multe ori cu forme foarte grave.

Vaccinarea este cu atât mai importantă cu cât tulpina Omicron se răspândește de 5 ori mai repede și deja a
început să fie dominantă și la noi în țară.

Vaccinul pentru cei între 5 și 11 ani este și subdozat, astfel0 că cei mici vor primi doar o treime din doza pe care o primesc adulții. Se va face tot în două doze, cu rapelul la 21 de zile.

Medicii spun că cele mai grave cazuri de copii infectați cu covid 19 sunt în familiile în care părinții sunt nevaccinați. Aceștia le recomandă părinților să stea de vorbă cu medicul, să se informeze și să aibă încredere în știință. Riscul de miocardită la această grupă e vârstă este extrem de scăzut, spun specialiștii, față de cel observat la copiii peste 12 ani. Practic au fost doar 8,7 cazuri la 12 milioane de copii vaccinați în Statele Unite. În momentul în care dozele vor fi disponibile, părinții pot face programare în platforma de vaccinare sau pot merge direct la centru.

Total
0
Shares
Total
0
Share