Urs omorât pe DN1 - Focus Prima TV

Urs omorât pe DN1

Un urs de aproximativ 150 de kilograme a murit după ce a fost călcat de o mașină pe DN1, în dreptul localității Păulești. Șoferul nu a avut timp să evite animalul care se afla chiar în mijlocul drumului iar ursul a murit pe loc. În ultima perioadă, animalele sălbatice coboară des printre oameni, iar Garda de Mediu este zilnic sesizată cu privire la pericolele care ar putea să apară. Cu toatea acestea, nu există încă o lege care să rezolve aceste probleme.

Era ora 22 când un șofer din Ploiești s-a întâlnit în mijlocul drumului cu ursul. Nu a mai avut timp să frâneze și l-a lovit din plin iar animalul sălbatic a murit pe loc. În urma accidentului, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, dar rezultatul a ieșit negativ.

Specialiștii din cadrul Consiliului Internațional de Vânătoare, spun că dacă nu se iau măsuri urgent, urșii vor invada toate localitățile și vor deveni un pericol pentru populație.

În Vrancea autoritățile au început să ia măsuri. Montează garduri electrice care împiedică animalele sălbatice să mai vină lângă oameni. Doar că animalele sălbatice au pofitat atunci când responsabilul cu activarea dispozitivului a fost plecat .

Localnicii sunt obișnuiți cu ursul, de mici, dar familiile care au case de vacanță se tem când le mai trece ursul pe sub fereastră.

Specialiștii spun ca odată ce un animal sălbatic are un prim contact cu gardul eletric nu-i mai trebuie altă experientă. Mai rămâne doar să se găsească finanțare pentru montarea gardurilor electrice și în alte zone în care urșii sunt o adevărată problemă!

Total
0
Shares
Total
0
Share