Urșii dau iama în sate - Focus Prima TV

Urșii dau iama în sate

Întâlnirile dintre oameni și urși au devenit tot mai frecvente. Mânate de foame, animale sălbatice dau iama în
gospodăriile oamenilor sau ies la plimbare în zonele turistice. Astfel, în Covasna, o localnică a filmat momentul în care un urs fuge cu un miel în gură, iar la Vidraru, o ursoaică și puii ei au devenit motiv de ceartă între turiști și jandarmi, după ce oamenii legii nu i-au mai lăsat să facă fotografii.

Aceste imagini au fost filmate aproape de barajul Vidraru, la intrarea pe Transfăgărășan. O ursoaică și cei doi pui ai ei au devenit atracția turiștilor, iar unii au încercat să meargă mai aproape pentru a face fotografii. Jandarmii au intervenit imediat și erau chiar hotărâți să dea amenzi pentru a-i proteja de ursoaica cu pui. Și tot în ARgeș, un bărbat din comuna Corbi, a sunat la 112 după ce s-a trezit cu un urs în gospodărie. Prezența animalului a fost comunicată locuitorilor din zonă printr-un mesaj Ro-Alert.

Oamenii din localitatea Barcani din județul Covasna sunt îngroziți. Urșii le atacă frecvent gospodăriile și cred că este doar o chestiune de timp până când unul dintre ei va fi atacat de animalele sălbatice.

O filmare făcută de o tânără din localitate surprinde amploarea fenomenului. Cu o viteză incredibilă pentru un
animal atât de masiv, ursul iese din pădure și atacă o turmă de oi. În numai câteva secunde doboară un miel și se retrage cu prada.

Oamenii se tem să mai iasă din case. Numărul urșilor este atât de mare încât au început să dea bătăi de cap chiar și șoferilor. În Băile Tușnad, un conducător auto a izbit cu mașina un exemplar care i-a tăiat brusc calea. Impactul a fost atât de puternic, încât mașina bărbatului a fost serios avariată. Din fericire, bărbatul aflat la volan a scăpat cu viață. Potrivit statisticilor oficiale, în România trăiesc peste 7 mii de urși. Este cea mai mare populație de acest fel din Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share