Ursul Arthur, ucis noaptea - Focus Prima TV

Ursul Arthur, ucis noaptea

A fost deschis un dosar penal IN REM după uciderea ursului Arthur! Acesta vizează acțiuni de braconaj cinegetic și uz de armă. Potrivit unor documente obținute de Prima TV, printul a avut o autorizație pentru vânarea unui urs. De la localnici, echipa Prima TV a aflat şi cum a murit ursul Arthur. În plus, blana de trofeu se află la o tăbăcarie din Târgu Secuiesc.

Localnicii din Ojdula, Covasna, spun că, deși ani la rând urșii au făcut prăpăd în zonă și au cerut autorităților să găsească o soluție, niciun animal nu a fost impușcat în ultimul deceniu. Pe 18 februarie, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Botoș, județul Covasna, a primit o derogare de la Ministerul Mediului, cu valabilitate de o lună, în urma căreia putea fi ucis un singur urs. Avizul nu preciza dacă era vorba despre o femelă sau un mascul,iar vârsta și dimensiunile animalului nu erau specificate. Un alt document a fost eliberat lainceputul lunii martie pe numele printului von Lichtstenstein, caruia i se permite vanarea unui urs, în perioada 12-16 martie Iar pe 13 martie, s-a organizat marea vânătoare. Urmărirea, spun localnicii și participanșii, s-a intâmplat noaptea, la marginea pădurii. Arthur a fost ucis cu o singură împușcătură, de aproape, într-o zonă protejată.

Din mareția ursului Arthur a mai rămas acum doar blana, care zace intinsa intr-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc.
Meseriașul care se ocupă de prelucrarea blănii spune ca nu a vazut niciodata un urs atat de mare..Ne-a mărturisit că un barbat de etnie maghiara l-a adus aici în urmă cu cîteva săptămâni.

Proprietarul, care a plătit deja prețul preluncrării, va lua blana peste câteva săptămâni. Emanuel von und zu Liechtenstein a stat în România doar două zile si a fost cazat la 24 de kilometri de locul unde a fost impuscat Arthur, la castelul Mikes.

”Prințul a venit să împuște de plăcere. Și vine cine are bani, că este o pasiune a bogaților.
Reporter: De ce nu a dus blana cu el?
Participant la vânătoare: Nu știu!
Reporter: De ce asociația care a primit avizul nu a împușcat ursul și l-a împușcat prințul? Ați profitat de el
ca să scoată asociația bani de la prinț?
Participant: Da, am profitat de el.”
a declarat sub protectia anonimatului unul dintre participantii
la vânătoare.
Procurorii din Târgu Secuiesc încearcă acum să afle dacă ce care au organizat vânătoarea pot fi acuzați de braconaj cinegetic și uz de arma.

Total
0
Shares
Total
0
Share