USR PLUS vrea să își dărâme propriul guvern - Focus Prima TV

USR PLUS vrea să își dărâme propriul guvern

INQUAM Photos/Octav Ganea

USR PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Decizia a fost luată după ce, în ședința coaliției, Florin Cîțu nu a vrut să demisioneze. Împreună cu cei de la AUR, USR PLUS a semnat moțiunea, iar acum speră să dărâme Guvernul Cîțu săptămâna viitoare. Mișcarea celor de la USR a fost aspru criticată și de președintele Klaus Iohannis, care i-a acuzat că s-au aliat cu un partid extremist.

După aproximativ o oră de discuții în ședința coaliției, USR PLUS a decis că singura soluție pentru ca Florin Cîțu să
plece din fruntea Guvernului este o moțiune de cenzură. Depusă chiar de ei.

Reproșurile aduse sunt legate de împărțirea banilor către primari în interesul partidului și de problemele cu legea ale premierului de acum 20 de ani. AUR susține USR PLUS în acest demers. Lucru care l-a înfuriat chiar și pe președintele Klaus Iohannis.

O astfel de situație s-a mai întâmplat în 2017, când PSD în frunte cu Liviu Dragnea a depus moțiune de cenzură pentru a dărâma guvernul Grindeanu.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 234 de voturi. USR PLUS și AUR nu au decât 123, ceea ce înseamnă că au nevoie de voturile PSD pentru a dărâma guvernul. PSD a spus însă că va vota orice moțiune, însă vrea ca din următorul guvern să nu mai facă parte nici USR PLUS.

Luni va fi decis calendarul moțiunii. Cert este că două ședințe ale Birourilor Permanenete Reunite ale Parlamentului, care trebuiau să decidă acest lucru, au fost boicotate de PSD și PNL. Ceea ce îi face pe useriști să se gândească la o alință ascunsă a liberalilor cu social-democrații.

Total
0
Shares
Total
0
Share