Vacanțe inedite în case rustice – Focus Prima TV

Vacanțe inedite în case rustice

Teama de infectare cu virusul SarsCov2 îi face pe oameni să meargă în vacanță în locuri retrase, cât mai departe de zonele aglomerate. Destinațiile rustice, dar cu peisaje de poveste sunt principala atracție turstică a momentului. Un tânăr din Cluj s-a inspirat din pelicula “Hobbitul” și a construit chiar căsuțe desprinse parcă din block-busterul hollywoodian.

Alex are 32 de ani, iar in urma cu 7 ani a terminat Facultatea de Horticultura. Pe un teren cumpărat acum cinci ani a început un proiect unicat. Oferă cazare turiștilor care-i trec pragul în case rupte parcă din povești. Totul este eco. Contrucțiile sunt realizate din lut, lemn, fân, nisip si chiar lână de oaie. Până și oaspeții și/au lăsa amprenta asupra proiectului.

Până nu demult, turiștii străini erau principalii clienți. Pandemia i-a făcut însă și pe români să descopere locurile minunate aflate chiar lângă casă.

În comuna Dobreni din județul Neamț, un alt tânăr antreprenor a creat un tărâm desprins din universul peliculei “Stăpânul inelelor”. Pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, amatorii de vacanțe excentrice au la dispoziție un restuarant și douăsprezece căsuţe. Nici una nu seamănă cu cealaltă.

Facilitățile spartane nu-i deranjează pe oaspeți. Cei mici sunt de-a dreptul încântați.

Total
0
Shares
Total
0
Share