Vaccin, dar nu pentru copii – Focus Prima TV

Vaccin, dar nu pentru copii

În ultimele 24 de ore, o fetiță de câteva luni din Suceava aâ pierdut lupta cu noul virus. În timp ce decesele puse pe seama infecției Covid 19 nu contenesc, speranța vine de la…vaccin. Autoritățile de la noi sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru campania de vaccinare anti-covid. Copiii însă….nu vor fi imunizați pentru că, spun autoritățile, nu s-au făcut suficiente teste clinice în cazul lor.

După aproape un an de când România luptă cu virusul Sars- CoV-2, în jur de 30 de mii de minori s-au infectat. Unii dintre ei au făcut complicații și au murit la spital. Cu toate acestea…

Principalul motiv este, așadar, lipsa studiilor clinice pe categoria de vârstă 0-16 ani. Asta înseamnă că în acest moment nu există date științifice care să arate impactul acestui vaccin asupra copiilor. Vestea că cei mici nu vor fi imunizați nu îi încântă pe părinți.

În lipsa indicației de vaccinarea copiilor cu vârsta sub 16 ani, specialiștii recomandă părinților să-i protejeze cât mai mult, în special pe cei de până în 5 ani în cazul cărora masca de protecție nu este obligatorie. Este bine ca cei mici să fie feriți de aglomerație, și ar fi ideal ca aceștia să fie vaccinați împotriva gripei sezoniere, pentru că în acest fel pot fi ținuți departe de complicații severe date de prezența simultană a virusului sars cov 2 și a celui gripal.

Total
0
Shares
Total
0
Share