Vaccinare pentru angajaţi şi rudele lor

Vaccinare pentru angajaţi şi rudele lor

Maratoanele de vaccinare par să fie soluţia cea mai practică pentru atingerea unui număr mare de persoane imunizate. În ţară se organizează tot mai multe centre în care nu e nevoie de programare. La Galati, primul flux de imunizare a fost deschis in şantierul naval pentru cei peste 2.500 de salariaţi, dar şi pentru rudele acestora. Astfel, autorităţile spun că se va ajunge la peste 5.000 de persoane vaccinate. Şantierul sa confruntat în vara anului trecut cu un focar de infectare de peste 100 de persoane. Un muncitor si-a pierdut atunci viata din cauza bolii.

Timp de doua luni in cabinetul medical al santierului naval din Galati muncitorii si rudele lor au posibilitatea să se vaccineze pentru covid 19. Până în acest moment, spun cei din administratia santierului doar putin peste 400 de salariati s-au imunizat. Pentru inceput au fost programati cei care deja făcuseră prima doză.

Cabinetul e pregatit sa vaccineze pana la 100 de salariati pe zi. Pana acum s-au inscris 600 de oameni.

Un alt Maraton al Vaccinarii a inceput vineri la Timişoara si a durat aproape 3 zile. Peste 600 de medici, asistente
medicale dar si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie au reusit sa imunizeze un numar record de
persoane, 8540. In cadrul maratonului au fost vaccinati si mai multi migranti dar si detinuti de la Penitenciarul Popa Sapca.

Reprezentantii Asociatiei pentru ATI, Aurel Mogosanu spun ca la Timisoara nu a fost o simpla vaccinare ci un adevarat eveniment medical, cultural si muzical. Pentru ca pe pe langa cele peste 20 de cabine de vaccinare au fost doua expozitii, una a Muzelului de Arta si alta a Muzeului Banatului iar mai multi muzicieni cunoscuti din Timisoara au oferit melodii clasice celor care asteptau sa primeasca adeverinta de vaccinare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt