Vaccinare pentru Covid 19, la medicul de familie – Focus Prima TV

Vaccinare pentru Covid 19, la medicul de familie

S-a dat startul vaccinării anti COVID 19 și în cabinetele medicilor de familie. Primii pacienți imunizați sunt din
Timișoara. În tot județul sunt 50 de medici de familie care fac parte din acest proiect pilot. Momentan, se folosește doar serul de la Astra Zeneca, pentru că este singurul disponibil în țara noastră, care nu are nevoie de condiții speciale de depozitare. Sunt, însă, și medici de familie care nu sunt foarte încântați de idee.

Macovei Sabina are 52 de ani și a fost primul pacient vaccinat int-un cabinet de medicina de familie cu serul Astra
Zeneca .

La premieră a asistat și primarul Timisoarei , care s-a vaccinat și el recent tot cu serul produs de Oxford.

50 de medici de familie din Timiș s-au înscris în acest proiect pilot, iar o sută de pacienți urmează să le treacă pragul. Persoanele care vor să se imunizeze în astfel de cabinete, nu au nevoie de programare în platforma electronică, ci direct la medic.

Pe de altă parte, sunt și medici reticenți. În județul Botoșani, de pildă, doar un sfert dintre medici vor să se implice în campania de vaccinare, iar la Suceava, situația este și mai dramatică.

În cabinetele medicilor de familie se administrează în prezent vaccinul produs de Astra Zeneca. Cand va sosi în țara noastră, pacienții vor putea fi imunizați și cu serul de la Johnson&Johnson, pentru că nici acesta nu trebuie ținut în condiții speciale.

Total
0
Shares
Total
0
Share