Vaccinarea cadrelor medicale continuă – Focus Prima TV

Vaccinarea cadrelor medicale continuă

Vaccinarea cadrelor medicale din linia întâi continuă la noi în țară. Astăzi, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a fost și el vaccinat împotriva virusului SarsCov2. După el au urmat alți colegi din sistemul medical care au așteptat acest moment cu nerăbdare de mai bine de 10 luni.

La ora 9 dimineață, la Spitalul Militar de Urgență “Carol Davila” din Cpaitală, coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, i-a fost administrat prima doză din serul împotriva virusului SarsCov2. După procedură, acesta a stat aproximativ 15 minute într-un salon, sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, pentru a vedea dacă apar reacții adverse. Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit
despre reușita sistemului medical de a avea acest vaccin, dar și despre cum a decurs până acum campania de vaccinare și ce se va întâmpla în etapa a doua.

Asistența care i-a administrat serul împotriva viruslui SarsCov2, Luminița Popa, s-a luptat de curând cu boala. Aceasta a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 28 octombrie și spune că este recunoscătoare colegilor săi care au îngrijit-o cât timp a fost internată în spital. Cu toate acestea, s-a reîntors la muncă pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share