Vaccinarea pe linie continuă – Focus Prima TV

Vaccinarea pe linie continuă

România intră la finalul acestei săptămâni în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare. Marea provocare acum este legată de amenajarea centrelor pentru a acoperi nevoia la nivel național. În Galați, cele 36 de puncte de vaccinare sunt aproape gata să primească pacienții. Mai lipsesc câteva cabluri, tablete sau scannere. Municipalitatea estimează ca toată operațiunea va costa două milioane de lei, bani care ar trebui să vină de la Guvern. Cum acest lucru nu s-a intâmplat, sumele au fost luate de la bugetul local.

Sala Sporturilor din oraș este unul dintre cele trei mari centre în care s-au amenajat puncte de vaccinare. Muncitorii sunt pe ultima sută de metri cu pregăririle.

După 15 minute de la primirea dozelor de vaccin, oamenii vor primi adeverința de vaccinare și vor fi îndrumați către ieșire.

Mai trebuie puse la punct doar câteva detalii tehnice – cum ar fi montarea scannerelor sau a tabletelor.

În total, în Galați, vor fi trei mari centre, în care vor funcționa 36 de puncte de vaccinare anti-covid. Administratia locala transmite că, până acum, a alocat nu mai puțin de 14 milioane de lei luptei împotriva visurului SARS COV 2, dintre care 4 milioane au fost decontate de Guvern.

Total
0
Shares
Total
0
Share