Vaccinarea, posibilă doar pentru unii – Focus Prima TV

Vaccinarea, posibilă doar pentru unii

La nivel national ar fi trebuit să fie deschie 750 de centre de vaccinare. In realitate sunt mult mai putine.
Problemele sunt multiple. Unele nu sunt dotate pentru că autoritățile locale nu au avut sumele necesare. Altele sunt dotate, dar nu au medici. Sau, sunt dotate, au si medic, dar nu există suficiente doze.

Doljul este unul dintre județele cu probleme cauzate atât de lipsa specialiștilor, cât și a aparaturii specifice vaccinării. La Craiova vor fi doar două centre pregătite, iar acolo va fi delegat personal medical de la cabinetele școlare. Amenajarea și dotarea centrelor a fost făcută pe grabă și fără fonduri, spune primarul.

Și la Brașov sunt probleme în ceea ce privește deschiderea, de luni, a tuturor centrelor de vaccinare.

Cum vor fi deschise doar 4 centre în tot județul, persoanele care vor să se vaccineze vor putea să o facă la oricare dintre acestea.

La Iași, lipsa dozelor de vaccin îi va afecta cel mai mult pe cei din mediul rural.

Oricând va fi, însă, oamenii abia așteaptă să se imunizeze anti-covid.

Nici judeţul Cluj nu stă mai bine în mediul rural. La 10 km de Cluj Napoca, în localitatea Sânicoară, centrul de vaccinare arondat celor 5 comune este pregătit să primească pacienţi. Lipsesc, din păcate, cadrele medicale şi asistentele.

În etapa a II-a de vaccinare este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Total
0
Shares
Total
0
Share