Vaccinarea salvează o industrie – Focus Prima TV

Vaccinarea salvează o industrie

Sosirea vaccinului în România este privită cu entuziasm de jucătorii din HORECA. Afacerile din industie vor reveni pe plus odată ce oamenii își vor recăpăta încrederea că hotelurile și restaurantele sunt locuri sigure, în care nu există nici un risc de infectare.Cum însă vaccinul nu este obligatoriu, patronii se gândesc la soluții pentru a-și convinge toți angajații să se imuninzeze.

Radu deține un restaurant în nordul Capitalei. Ultimul an a fost unul de coșmar. Pentru businessul său dar și pentru angajații pe care îi conduce. Spune că demararea campaniei de vaccinare în masă a populație este poate ultima șansă ca afacerea sa să nu intre în colaps. Mulți dintre cei care lucrează în industria ospitalității spun că se vor imuniza. Doar așa își vor recâștiga încrederea românii că restaurantele și
cafenelele sunt locuri sigure din punct de vedere sanitar.

Nu toți angajați din HORECA doresc însă să se imunizeze. Este dreptul lor, spun angajatorii.

Ideea vaccinării în integralitate a personalului care lucrează în restaurante este bine văzută și de oamenii care au renunțat de luni bune să mai treacă pragul localurilor de profil.

În industria ospitalității din România lucrează aproximativ 4 sute de mii de oameni. Conform calendarului făcut public de autorități, aceștia ar urma să fie imunizați în ce-a de-a treia etapă de vaccinare, începând cu luna aprilie.

Total
0
Shares
Total
0
Share