Vaccinul anti-covid, nerecomandat gravidelor – Focus Prima TV

Vaccinul anti-covid, nerecomandat gravidelor

Femeile însărcinate care vor să se vaccineze împotriva Sars- Cov-2 ar trebui corect informate și atent monitorizate, spun medicii. În acest moment agenția europeană a medicamentului nu dispune de informații în legătură cu eventualele riscuri. În cazul femeilor care-și hrănesc copiii la sân, specialiștii recomandă vaccinarea după terminarea perioadei de alăptare.

O tânără mămică din Iași a fost testată pozitiv cu sars cov 2 în a 39-a săptămână de sarcină. Primul simptom a fost febra iar apoi și-a pierdut gustul și mirosul. Din fericire a născut natural, fără complicații iar copilul nu a luat virusul. Se simte bine însă, pentru moment, este puțin sceptică în privința vaccinării iar principalul motiv este teama de reacții adverse.

Specialiștii de la maternitatea Elena Doamna din Iași monitorizează atent fiecare gravidă în parte pentru a se asigura că, în cazul în care solicită vaccinarea anti-covid, au atât o stare de sănătate bună cât și suficiente informații despre ser și posibilele efecte adverse.

Conform studiilor clinice, principalele reacții adverse după accinare sunt simpromele de gripă, dureri la locul injectării, febră sau dureri de cap. Mjoritatea, însă, dispar după câteva zile.

Total
0
Shares
Total
0
Share