Vaccinul Astra Zeneca, autorizat oficial – Focus Prima TV

Vaccinul Astra Zeneca, autorizat oficial

Agenția Europeană a Medicamentului a emis autorizația de punere pe piață a vaccinului produs de Astra Zeneca. Vestea mai puțin bună este însă că reprezentanții consorțiului au anunțat deja că nu pot livra toate dozele promise la timp, spre toate cele 27 de state membre. Dar.. lumea primește o nouă speranță de la savanții americani care au anunțat că un nou vaccin, Novavax , a demonstrat o eficiență de 89% pe pacienții din Marea Britanie. Sunt vești bune și în ceea ce privește eficacitatea vaccinului de la Pfizer!

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu există nici o legătură între decesele post-vaccinare la persoanele în vârstă și serul de la Pfizer, după ce unele canale media au sugerat o astfel de conexiune.
Anunțul vine în momentul în care Europa se confruntă cu noi întârzieri ale dozelor de vaccin, iar unii doctori au ajuns să compare situația cu o ruletă rusească. Dar liderii Organizației Mondiale a Sănătății dau asigurări că firmele de medicamente lucrează non stop pentru a produce vaccinuri.

Situația devine și mai îngrijorătoare în Franța, unde este în vigoare doar o interdicție de circulație pe timp de noapte. Se așteaptă ca liderii de la Paris să anunțe noi măsuri restrictive.

În schimb, cei mai mulți francezi sunt sătui de restricții, subliniază presa de la Paris, și așteaptă revenirea la normalitate.

Situația este din ce în ce mai gravă și în spitalele din Germania, unde medicii și asistentele au ajuns la epuizare după aproape un an de pandemie.

Pe de altă parte, printre cei care s-au vaccinat se numără secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio GUTIEREȘ, în vârstă de 71 de ani, și actorul britanic Anthony Hopkins, ajuns la vârsta de 83 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share