Vaccinul împotriva Covid-19, așteptat în România – Focus Prima TV

Vaccinul împotriva Covid-19, așteptat în România

Vaccinul împotriva virusului SarsCov2 va ajunge mâine și în România. Transportul o să intre în țară prin Vama Nădlac iar serul o să fie dus la Institutul Cantacuzino! Vorbim de un prim lot de 10 mii de doze cu care vor fi vaccinate cadrele medicale. De asemenea, peste 4 mii de cazuri noi de COVID-19 au fost anunțate azi și acest număr poate fi redus odată ce începe campania de vaccinare.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România vineri seară și vor fi duse direct la Insitutul Cantacuzino din Capitală. Mai apoi vor fi transporate și la celelate depozite din țară. Președintele Klaus Iohannis îi fătuiește pe români să se vaccineze fără ezitare.

Vaccinul va fi transportat în condiții speciale.

Pandemia continuă să facă ravagii în România. În utlimele 24 de ore au fost înregistrate alte 4.310 de noi infectări cu virusul SarsCov2. Astfel că, 15% dintre persoanele testate au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Situația rămâne îngrijorătoare în secțiile de Terapie Intensivă, acolo unde 1.234 de pacienți se luptă din răspunteri să se vindece cât mai repede. Din păcate, în ultimele ore, alti 146 de bolnavi și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share