Vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, a fost aprobat în SUA. Ar putea ajunge și în România în aprilie - Focus Prima TV

Vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, a fost aprobat în SUA. Ar putea ajunge și în România în aprilie

Statele Unite au acordat sâmbătă o autorizaţie de urgenţă vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19 pentru persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, a anunţat Agenţia americană pentru Medicamente.

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen COVID-19, care poate fi păstrat în frigider, se alătură celor de la Pfizer/BioNTech şi Moderna în campania masivă de vaccinare din Statele Unite, unde pandemia a făcut peste 500.000 de morţi, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Johnson & Johnson a depus documentația pentru a fi distribuit și în Uniunea Europeană. Ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului, a spus săptămâna aceasta medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. El a adăugat că vaccinul anti-COVID ar putea ajunge la noi în țară în luna aprilie.

După ce a studiat în detaliu datele testelor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experţi a recomandat vineri lansarea pe piaţă a vaccinului companiei americane.

Total
0
Shares
Total
0
Share